Φωτογραφίες της Θεσσαλονίκης

Στατιστικά χρήσης 1ου χρόνου

 

Το thessaloniki.photos.vagk.gr εμφανίστηκε για πρώτη φορά την 26η Οκτωβρίου του 2014.

Κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, αναρτήθηκαν περισσότερες από 1000 σελίδες με αποκλειστικό θέμα εικόνες της Θεσσαλονίκης. Πέτυχε, χωρίς καμία διαφήμιση, προβολή ή χρηματοδότηση και με συνολικό κόστος ανάπτυξης και φιλοξενίας μόνο 35€, μια σημαντική επισκεψιμότητα από διαδικτυακούς περιηγητές απ' όλο τον κόσμο.

Στο site, κατ' αυτή την περίοδο, αναρτήθηκαν περίπου 250 ιστορικές φωτογραφίες από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι το 1997. Είναι φωτογραφίες ανώνυμων και επώνυμων φωτογράφων που βρέθηκαν στην πόλη και προέρχονται αποκλειστικά από έρευνα σε αρχεία του διαδικτύου. Πολλές απ' αυτές κυκλοφορούν σε διάφορες εκδόσεις και μεγέθη. Έχουν επιλεγεί οι μεγαλύτερες με τις μικρότερες φθορές. Οι περισσότερες έχουν αποκατασταθεί μερικά από φθορές και τονικές αλλοιώσεις με πολύωρες και επίπονες επεξεργασίες.

Αναρτήθηκαν ακόμη περισσότερες από 550 σημερινές φωτογραφίες της πόλης και των ανθρώπων της, τραβηγμένες κατά τη διάρκεια προσωπικών περιηγήσεων.
Στο site διατίθενται ακόμη 12 βιβλία/έντυπα/ενθέματα εφημερίδων σε μορφή ηλεκτρονικού εντύπου (pdf), τα οποία φιλοξενούνται στο κανάλι του Issuu, με περισσότερες από 500 αναγνώσεις.
Διατίθενται ακόμη 13 ιστορικά κινηματογραφικά αρχεία, ορισμένα από τα οποία έχουν αποσυρθεί από άλλους ιστότοπους.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου χρόνου της λειτουργίας του, οι επισκέπτες του έκαναν περίπου 66.500 προβολές σελίδων και το 1/5 απ' αυτούς, επισκέφθηκε περισσότερες από 4 σελίδες στην κάθε σύνδεση φτάνοντας μέχρι τον αριθμό των 320. Ο μέσος χρόνος παραμονής σε κάθε σύνδεση είναι 3'13".

Γεωγραφικά, οι περισσότεροι προέρχονται από την Ευρώπη, την Αμερική και την Ωκεανία αλλά υπήρξε και σημαντικός αριθμός επισκέψεων και από την Ασία και από την Αφρική. Μεγαλύτερο βάθος στις αναζητήσεις και περισσότερο χρόνο παραμονής είχαν επισκέπτες από την Τουρκία, την Αλβανία, την Ουγγαρία, τη Νορβηγία και την Ισπανία (αυτές τις χώρες προηγούνται μάλιστα της Ελλάδας) ενώ από πλευράς συνολικού αριθμού επισκέψεων, το 68% προέρχεται από την Ελλάδα. Οι πόλεις με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα εμφανίζονται να είναι η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη και ακολουθεί η Λευκωσία. (πολλές συνδέσεις από τη Θεσσαλονίκη φαίνονται να προέρχονται από την Αθήνα λόγω κυκλωμάτων των παρόχων)

Τα δημογραφικά στατιστικά, αποκαλύπτουν πως άνθρωποι μεγαλύτερων ηλικιακών ομάδων, έψαχναν το site πιο βαθιά και παρέμεναν περισσότερη ώρα στην κάθε σελίδα. Φαίνεται ακόμη πως οι άνδρες επισκέπτες είναι και περισσότεροι και πιο επίμονοι στην αναζήτηση (αντίθετα,  στις σελίδες του site στα κοινωνικά δίκτυα, κυριαρχούν οι γυναίκες).

Από άποψη τεχνολογίας, οι φορητές συσκευές (τηλέφωνα και ταμπλέτες) πλησιάζουν το 40% της συνολικής επισκεψιμότητας και αυτό φαίνεται να κατανέμεται ομοιόμορφα σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, σε άντρες και γυναίκες. Όμως οι επισκέψεις που προέρχονται από τα κοινωνικά δίκτυα φαίνεται πως έχουν μεγαλύτερα ποσοστά χρήσης φορητών συσκευών σε σχέση μ' εκείνες που προέρχονται από μηχανές αναζήτησης.

 

Σας ευχαριστούμε για τις επισκέψεις σας

Χώρες επίσκεψης
Στατιστικά ανα φύλο
Στατιστικά ανά ηλικιακή ομάδα
Προέλευση επισκεπτών
Λειτουργικά συστήματα