Φωτογραφίες της Θεσσαλονίκης

Πληροφορίες

Το site αυτό περιλαμβάνει φωτογραφίες, κυρίως, αλλά και άλλες καταγραφές που αφορούν την πόλη της Θεσσαλονίκης.
Δεν πρόκειται για επιστημονική καταγραφή. Είναι ένας χώρος συγκέντρωσης οπτικού κυρίως υλικού, που έχει προκύψει από προσωπικές αναζητήσεις στο διαδίκτυο και περιηγήσεις στην πόλη.  

Οι φωτογραφίες κατανέμονται σε δυο βασικές κατηγορίες:

Παλιές φωτογραφίες της πόλης και

Φωτογραφίες σύγχρονες 

 

editedphotoΟι παλιές φωτογραφίες έχουν συλλεγεί από δεκάδες σελίδες του web, πολλές μάλιστα από διαφορετικές πηγές για να είναι δυνατή η σύκριση και η μερική βελτίωσή τους. Σε όλες έχουν γίνει επεμβάσεις βελτίωσης, τόσο τονικής όσο και καθαρισμού των σημαδιών του χρόνου, γρατζουνιών, ψηφιακού θορύβου και σε ορισμένες και σημειώσεων και ταχυδρομικών σημάνσεων. Οι επεμβάσεις αυτές έγιναν αυθαίρετα μεν αλλά με σεβασμό στο οπτικό υλικό και χωρίς παραποίηση της εικόνας. 
Για τις περισσότερες δεν αναφέρονται πνευματικά δικαιώματα (τουλάχιστον για τα μεγέθη των εικόνων που δημοσιεύονται). Σε όσες η πηγή είναι σαφής, καταγράφεται παραπομπή. Άν παρ'όλα αυτά, οποιοσδήποτε θεωρεί ότι παραβιάζονται πνευματικά του δικαιώματα, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας και να αφαιρεθούν οι φωτογραφίες άμεσα.

 

Οι σύγχρονες φωτογραφίες έχουν ληφθεί κατά τη διάρκεια περιηγήσεων στην πόλη, είτε σε απλές βόλτες, είτε σε οργανωμένες εξόδους για θεματικές καταγραφές. Τα πνευματικά δικαιώματα όλων ανήκουν στον Βαγγέλη Κώστογλου και οι φωτογραφίες είναι ελεύθερα διαθέσιμες για μη εμπορική χρήση. Θα θέλαμε πάντως να μας ειδοποιείτε σε περίπτωση ανάρτησής τους και να αναφέρετε την πηγή τους. Σε περίπτωση που θέλετε να τις χρησιμοποιήσετε για οποιαδήποτε εμπορική χρήση, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στο site και ελπίζουμε να βρείτε το υλικό ενδιαφέρον.

Καλή περιήγηση.

 


Πληροφορίες τεχνική σημείωση:
Oι σελίδες αυτές απαιτούν σύγχρονο browser που να υποστηρίζει html5 και Css 2.1. Σε παλιότερες εκδόσεις browsers μπορεί να παρατηρηθούν προβλήματα στην εμφάνιση και στην αναπαραγωγή ορισμένων ταινιών.
Συνιστάται ανάλυση οθόνης τουλάχιστο 1024Χ768 - προτείνεται μεγαλύτερη.
Για την κατασκευή του site χρησιμοποιήθηκε κυρίως ελεύθερο λογισμικό / λογισμικό ανοικτού κώδικα με μερικές προσθήκες και διορθώσεις στον κώδικα ώστε να καλύπτονται ιδιαίτερες ανάγκες.
Πληροφορίες για τη σύνδεσή σας με το site και την ταχύτητά της μπορείτε να δείτε εδώ.